FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku završen učenički dom "Paola di Rosa"

Autor: hspa
dubrovnik, 12. ožujka 2011. (Hina) - Prigodnom svečanošću danas je u Dubrovniku obilježen završetak radova na učeničkom domu "Paola di Rosa".

Tu je ustanovu osnovala Družba službenica milosrđa, a izgradnju i uređenje u potpunosti je financirala Generalna uprava iz talijanskog grada Brescie.

Taj je učenički dom dobio pravo javnosti i 2000. godine registriran je pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, a u njemu boravi stotinjak djevojaka koje se školuju u dubrovačkim srednjim školama.

Dom je projektirala dubrovačka tvrtka "Alfa plan", dok je radove izvela tvrtka "Marconi inženjering" iz Splita. Na više od 5000 četvornih metara zatvorenog prostora nalaze se smještajni kapaciteti za sto učenica, kuhinja s blagovaonicom, konferencijska dvorana, športska polivalentna dvorana, kapela, gospodarski dio, stambeni dio za odgajatelje i drugi prostori.

Svečanom otvaranju nazočili su brojni gosti i uzvanici, a prostor doma blagoslovio je zadarski nadbiskup i apostolski upravitelj dubrovačke biskupije msgr. Želimir Puljić.

(Hina) xhspa ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙