FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Picula primio kazahstanskog otpravnika poslova

Autor: nkot
ZAGREB, 9. ožujka 2011. (Hina) - Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonino Picula primio je u srijedu otpravnika poslova Republike Kazahstan Jedila Kazihanova, priopćeno je iz Sabora.

Sugovornici su razgovarali o bilateralnim odnosima Kazahstana i Hrvatske, suglasivši se da su dobri i imaju veliki potencijal koji treba iskoristiti, posebice na planu gospodarske suradnje. Kazihanov je rekao kako je za intenziviranje gospodarskih odnosa potrebno ispuniti još neke uvjete poput potpisivanja Ugovora o poticanju i zaštiti ulaganja i Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, čija je izrada u postupku.

Picula je, po priopćenju, naglasio da je Kazahstan zemlja izrazite infrastrukturne dinamike koja uključuje izgradnju naftovoda, plinovoda, željeznica i autocesta, što može biti značajna prilika za hrvatske tvrtke.

Razgovaralo se i o predsjedničkim izborima u Kazahstanu, zakazanim za 3. travnja, na kojima će Picula biti u ulozi posebnog koordinatora promatračke Misije OESS-a za provedbu tih izbora.

(Hina) xdam ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙