FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU i HL neće na konzultacije u Banske dvore

Autor: ostr
ZAGREB, 8. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) i Hrvatski laburisti (HL) neće se odazvati pozivu Jadranke Kosor za konzultacije u četvrtak u Banskim dvorima, oko završetka pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji, priopćile su danas te stranke.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja smatra poziv na taj sastanak alibi scenarijem, a Jadranka Kosor treba, misli Hrelja, izići pred hrvatsko vrhovno zakonodavno i predstavničko tijelo, odnosno Hrvatski sabor.

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar podsjeća kako su premijerki nedavno dostavili 61738 pisama koja su potpisali građani Hrvatske tražeći ostavku premijerke i cijele njezine vlade, a na koje premijerka nije reagirala.

"Jedini poziv na koji bismo se eventualno mogli odazvati jest poziv premijerke na sastanak radi utvrđivanja što hitnijeg datuma izvanrednih parlamentarnih izbora", priopćili su Hrvatski laburisti.

Slične stavove danas su iznijele, osim HSU-a, još dvije članice tzv. Kukuriku koalicije HNS i SDP.

Te stranke su u svojim priopćenjima potvrdile da će se odazvati pozivu predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića na sastanak s parlamentarnim strankama, ističući da službeni poziv za sastanak u organizaciji predsjednice vlade Jadranke Kosor nisu primili.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je premijerka propustila doći u Sabor na njihove "opetovane pozive, molbe, apele da raspravimo nekoliko važnih stvari, prije svega o izborima".

HNS je u svom priopćenju ustvrdio da bi premijerkin poziv, čak i da su ga primili, smatrali neprimjerenim "obzirom da se gospođa Kosor oglušila na višestruke pozive da se o trenutnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj u Saboru obrati zastupnicima i građanima".

(Hina) xpp/xam ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙