FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blok umirovljenici zajedno: i HDZ i SDP izdali umirovljenike

Autor: tmar
ZAGREB, 4. ožujka 2011. (Hina) - Čelnici Bloka umirovljenici zajedno poručili su danas ispred sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu da su i HDZ i SDP izdali dostojanstvo hrvatskih umirovljenika te prvima poručili da odu s vlasti, a drugima neka ne dolaze.

Koordinator Bloka i predsjednik ASH Zlatko Klarić izjavio je kako Hrvatska nema oporbu nego se ona stvara na ulici pa je pozvao umirovljenike da se odazovu na prosvjedni skup 23. ožujka u 11 sati na Trgu žrtava fašizma i dignu svoj glas protiv vlade i onoga što im je činjeno u proteklih 20 godina.

"Umirovljenici su glasovali za promjene 2000. ali nas je SDP razočarao, a posebno tadašnji ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović kada je izjavio da država umirovljenicima ne duguje ništa. Ustavni sud donio je zatim odluku o dugu ali je on bio krivo izračunat, na nepravedni način vraćan te je bio osnovan fond u kojemu nije bilo novca", rekao je predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske Franjo Markanović.

Stoga će umirovljenici, dodaje, uoči ovih parlamentarnih izbora nastojati angažirati sve svoje snage kako bi postigli rezultate umirovljenika u Sloveniji, odnosno kako dobiti šest, sedam ili više zastupnika u parlamentu.

Blok umirovljenici zajedno, prema Klarićevim riječima, čine Stranka umirovljenika Hrvatske Blok umirovljenika, Splitska stranka umirovljenika i Akcija socijaldemokrata Hrvatske koji će na izbore izaći samostalno jer žele da umirovljenici glasuju sami za sebe.

"HSU je otišla SDP-u, a Stranka umirovljenika u Nacionalno vijeće umirovljenika koje je osnovala predsjednica Vlade. Iza nas stoji matica i sindikat umirovljenika a 17. ožujka potpisujemo sporazum sa Zajednicom nezaposlenih u Splitu te ćemo biti najmasovnija politička organizacija", rekao je Klarić.

(Hina) xmt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙