FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umirovljenici očekuju odluku o priključenju prosvjedima

Autor: vsik
OSIJEK,3. ožujka, 2011.(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Osječko-baranjske županije Ivica Kozina očekuje da će se predsjedništvo stranke možda već sutra očitovati o tome hoće li se umirovljenici u subotu priključiti najavljenu prosvjedu mladih u Osijeku, ali i u ostalim mjestima u Hrvatskoj.

"Kad umirovljenici iziđu na ulice, vlada će pasti, a taj trenutak nije daleko", izjavio je Kozina na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku.

Kazao je da u ime umirovljenika Osječko-baranjske županije poručuje i vladi i premijerki Jadranki Kosor kako je "vrijeme da raspišu izbore i odu s političke scene jer su hrvatske građane doveli do ruba propasti".

"Izgubili su kontrolu, a uz to se bahato ponašaju, uključivo i premijerku koja ne želi ni razgovarati o prosvjedima i nezadovoljstvu diljem Hrvatske", smatra Kozina.

Ustvrdio je da vlada već mjesecima umirovljenicima poručuje da neće biti novca za isplatu mirovina i na taj način, kako je kazao, unosi veći nemir među umirovljenike koji već teško žive.

"Ta ista vlada smanjila je doprinos za mirovinsko osiguranje generacijske solidarnosti", rekao je, uz ostalo, dodavši kako je "uobičajen scenarij da vlada najprije pusti informaciju da nema novca za mirovine, a onda se za dan-dva javi premijerka Kosor koja umiruje javnost".

Poručujemo joj da smo mi svoje mirovine zaradili, kazao je Kozina, te da "nama mirovine ne daje Jadranka Kosor niti itko iz njezine vlade koja je ionako izgubila svaku moralnu i političku vjerodostojnost".

Predsjednik osječko-baranjskog HSU-a kazao je da "sedam godina pogrešne politike danas u Hrvatskoj osjećaju svi koji ne rade ili rade, a ne primaju plaću te mladi koji ne vide izlaz".

"Posebno je teško umirovljenicima kojima je u Osječko-baranjskoj županiji 31. prosinca 2010. prosječna mirovina bila 2086,6 kuna, a zbog porasta troškova života danas je realno i 20 posto niža", kazao je Kozina.

U županiji je oko 68.000 umirovljenika.

(Hina) xvsik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙