FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC razmatra stanje na naftnim tržištima

Autor: gvla
KUWAIT CITY, 8. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) konzultiraju se o stanju na tržištima nafte s obzirom na previranja u Libiji, priopćio je u utorak kuvajtski ministar za naftu.

"U toku su konzultacije ali još nismo odlučili u kojem smjeru krenuti", kazao je šeik Ahmad Abdulah al-Sabah u odgovoru na pitanje novinara razmišlja li kartel o povećanju proizvodnje.

Opovrgnuo je spekulacije da je Kuvajt, peti po veličini OPEC-ov proizvođač nafte, povećao proizvodnju. "Nismo povećali proizvodnju", kazao je.

Cijene sirove nafte u ponedjeljak su snažno poskočile, pogurnute strahom ulagača od eskalacije sukoba u Libiji između snaga lojalnih čelniku Moameru Gadafiju i pobunjenika koji ga žele svrgnuti nakon četiri desetljeća na vlasti.

Barel sirove nafte na američkom je tržištu u utorak pojeftinio 70 centi na 104,74 dolara, povukavši se ispod razine od 105 dolara nakon što je američka vlada kazala kako postoji mogućnost posezanja za naftnim rezervama radi ublažavanja utjecaja viših cijena nafte.

Na tržištu u Londonu nafta je pojeftinila 64 centa na 114,40 dolara za barel.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙