FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 8. ožujka

Autor: dsta
ZAGREB, 7. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. ožujka.

BERLIN - U sklopu najvećeg i najvažnijeg godišnjeg okupljanja svjetskih turističkih profesionalaca, Svjetske turističke burze ITB, koja se po jubilarni 45. put, od 9. do 13. ožujka održava u Berlinu, na konferenciji za novinare novosti iz hrvatskog turizma za ovu godinu predstavit će ministar turizma Damir Bajs i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić (10 sati, Messegelande Berlin). Hrvatsko će izaslanstvo potom sudjelovati i na ministarskom summitu "Silk Road" (Put svile) koje organizira Svjetska turistička organizacija-UNWTO, nakon čega su predviđeni brojni radni susreti ministra Bajsa s njemačkim partnerima na hrvatskom štandu. Hrvatska se na ovogodišnjem ITB-u predstavlja među više od 11 tisuća izlagača iz 180 zemalja svijeta. Nositelj hrvatskog nastupa na ITB-u je HTZ, a svoju ponudu predstavlja i 30-ak najjačih hrvatskih turističkih tvrtki te brojne turističke zajednice.

ZAGREB - Na 7. SEE Telekom Areni - konferenciji o elektroničkim komunikacijama bit će govora o trenutačnoj situaciji telekomunikacijskog sektora u regiji, kakvi su izazovi pred predlagateljima politika, regulatorima i industrijom. Najavljeno je sudjelovanje stručnjaka iz telekomunikacijskog sektora iz Hrvatske i regije (8,30 sati, hotel The regent Esplanade).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori na konferenciji za medije bit će predstavljen sajam mode fashion.hr industrija koji će se održati od 11. do 13. ožujka na Zagrebačkom velesajmu. Na konferenciji će biti predstavljeni izlagači, rezultati suradnje industrije i dizajna te plan aktivnosti za stvaranje hrvatskog modnog brenda (11,00 sati u Bijelom salonu Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2.

ZAGREB - Osam hrvatskih nacionalnih parkova prošle je godine posjetilo ukupno 2,1 milijuna posjetitelja, od kojih je gotovo 85,5 posto ili 1,79 milijuna bilo stranih, dok su među parkovima najposjećnija bila kao i prošlih godina Plitvička jezera s 962,3 tisuće posjetitelja, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U usporedbi s podacima Državnog zavoda za 2009. prošle je godine u svih osam nacionalnih parkova bilo 43 tisuće ili gotovo 2,1 posto više posjetitelja. Stranih je posjetitelja pritom u parkovima prošle godine bilo 4 posto više, dok je domaćih 304,8 tisuća posjetitelja pad od 9 posto u odnosu na 2009. Ta usporedba pokazuje i da su lani više posjetitelja nego u godini prije imali nacionalni parkovi Krka, Mljet, Paklenica i Plitvička jezera, dok je Brijune, Kornate, Risnjak i Sjeverni Velebit posjetilo manje turista nego 2009.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙