FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 1. ožujka

Autor: nbrc
ZAGREB, 1. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 1. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će 7. sastanak Savjeta za gospodarstvo (13,00 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ČAKOVEC - Predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predat će čelnicima Hrvatskih željeznica rješenje kojim se odobrava uporaba rekonstruiranog dvoosovinskog plato-vagona za prijevoz kontejnera tipa Lgs-z. Nakon uručivanja rješenja u uporabu će krenuti 23 rekonstruirana vagona za prijevoz kontejnera koja će prevoziti za HŽ Cargo. Vagon je sagrađen u Radionici željezničkih vozila u Čakovcu u suradnji s Remontom i proizvodnjom željezničkih vozila iz Slavonskog Broda. Te dvije tvrtke u narednom će razdoblju izgraditi još 57 takvih vagona, a ukupna vrijednost investicije je 16,5 milijuna kuna (12,00 sati, Radionica željezničkih vozila Čakovec, Kolodvorska ulica 6).

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za prosinac prošle godine iznosila je 5.450 kuna, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na prosječnu neto plaću za studeni, prosječna neto plaća za prosinac bila je nominalno i realno manja za 2,4 posto. U usporedbi s plaćom za prosinac 2009. godine, neto plaća za prosinac 2010. bila je nominalno viša za 1,7 posto, a realno je pala za 0,1 posto. Po podacima DZS-a, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća tijekom cijele prošle godine iznosila je 5.343 kune što je u odnosu na 2009. godinu nominalno više za 0,6 posto, a realno je niže za 0,5 posto. Među djelatnostima, najviša prosječna neto plaća za prosinac isplaćena je u zračnom prijevozu i iznosila je 9.388 kuna. Najniže plaće za prosinac isplaćene su u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 2.825 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙