FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 3. ožujka

Autor: uand
ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 3. ožujka koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Središnji odbor kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu sastat će se u četvrtak i petak u Zagrebu, na konferenciji na kojoj će glavna tema biti završetak pristupnih pregovora Hrvatske s EU-om. Skupu će nazočiti hrvatska premijerka Jadranka Kosor, predsjednik zastupničkog kluba EPP-a Joseph Daul i europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding. Konferencija se održava pod nazivom "Hrvatska: novi model proširenja Europske unije". Nakon uvodnog govora premijerke Kosor i potpredsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika HSS-a Josipa Friščića, prvog dana konferencije u četvrtak trebalo bi se razgovarati o izazovima ulaska Hrvatske u EU te o gospodarskim učincima pristupanja. Očekuje se da će glavna tema rasprave biti stanje hrvatskih pregovora u preostalim poglavljima, a osobito u poglavlju 23 Pravosuđe i temeljna prava. Među govornicima su, između ostalih, najavljeni povjerenica EU-a Reding, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica financija Martina Dalić, šef delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren, te zastupnici EP-a Gunnar Hoekmark, Bernd Posselt i Elmar Brok. (početak konferencije u 9 sati, Smaragdna dvorana, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

Foto redakcija HINA-e će ponuditi sve fotografije sa dvodnevnog skupa kluba zastupnika EPP-a bez naplate.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (14 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sastat će se s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo Viviane Reding (u 12.00 sati, u Banskim dvorima, Markov trg 2. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon čega je konferencija za novinare).

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će povjerenicu EU-a za pravosuđe Viviane Reding (17 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Perspektive razvoja medicinskog i zdravstvenog turizma u Hrvatskoj tema su sjednice Odbor za turizam Hrvatskog sabora, nakon koje je najavljena konferencija za novinare (13,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Na zagrebačkome Županijskom sudu objavit će se nepravomoćna presuda pripadniku Bad Blue Boysa, 20-godišnjem Nikici Maroviću optuženom da je 1. svibnja prošle godine u neredima tijekom utakmice Dinamo-Hajduk na maksimirskom stadionu bacio "topovski udar" koji je policajcu izbio oko (13,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske će na konferenciji za novinare iznijeti stavove te sindikalne središnjice o prosvjedima koji se održavaju u Zagrebu i drugim gradovima. Predstavnici SSSH govorit će i o aktualnom stanju u zemlji i sindikalnim aktivnostima (10,30 sati, Trg Petra Krešimira IV br. 2).

ZAGREB - Ždrijeb parova Davis Cup susreta Hrvatska - Njemačka (13 sati, hotel Westin).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙