FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković se sastao s Brammertzom

Autor: kgab
ZAGREB/DEN HAAG, 15. veljače 2011. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, koji boravi u službenom posjetu Nizozemskoj, sastao se u utorak u Den Haagu s glavnim tužiteljem Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Sergeom Brammertzom, priopćio je MVPEI.

Ministar Jandroković, nastavlja se u priopćenju, istaknuo je čvrstu opredijeljenost hrvatske vlade za daljnjom punom suradnjom s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu kao i Uredom glavnog tužitelja.

Šef hrvatske diplomacije izrazio je uvjerenje da će sve radnje i napori koje poduzima hrvatska vlada u pogledu suradnje s Haškim sudom biti prepoznati i od strane glavnog tužitelja Brammertza. To je u konačnici važno i za donošenje pozitivnog mišljenja Europske komisije o uspješnom ispunjavanju mjerila za zatvaranje pregovaračkog poglavlja Pravosuđe i temeljna prava, navodi se u priopćenju.

Ministar je upoznao Brammertza i s drugim aktualnostima hrvatskog pristupnog procesa s Europskom unijom te predstavio vremenski okvir za završetak pregovaračkog procesa. Izvijestio ga je i o posljednjim mjerama hrvatske vlade u reformi pravosuđa.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙