FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DT poslovao s gubitkom u četvrtom tromjesečju

Autor: vmom
FRANKFURT, 25. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Njemačka telekomunikacijska tvrtka Deutsche Telekom u petak je objavila da je u četvrtom tromjesečju 2010. poslovala s gubitkom, koji najvećim dijelom pripisuje poslovanju u istočnoj i južnoj Europi, te otpisima imovine.

Neto gubitak u četvrtom tromjesečju 2010. iznosio je 582 milijuna eura, nasuprot neto gubitku od tri milijuna eura u istom razdoblju godine ranije, navodi se u poslovnom izvješću kompanije.

Prihodi su smanjeni 4,5 posto, na 15,48 milijardi eura.

U DT-u negativan rezultat najvećim dijelom pripisuju izvanrednim i jednokratnim troškovima, koji uključuju otpise vrijednosti u DT-ovim ograncima u Grčkoj i Rumunjskoj, te troškove povezane s posebnim porezom za telekomunikacijske tvrtke u Mađarskoj i s okončanjem dugotrajnog sudskog spora u Poljskoj oko vlasništva nad mobilnom mrežom PTC, stoji u priopćenju kompanije.

"Prebrodili smo nepovoljno razdoblje, obilježeno gospodarskim okruženjem, posebnim porezima u nekoliko zemalja, te oštrom konkurencijom", kazao je u priopćenju čelnik DT-a Rene Obermann.

U čitavoj 2010. neto dobit uvećana je na gotovo 1,7 milijardi eura, sa 353 milijuna eura dobiti u 2009. Prihodi su smanjeni za 3,4 posto i iznosili su 62,42 milijarde eura, stoji nadalje u poslovnom izvješću.

Temeljem takvih rezultata DT će za prošlu godinu predložiti isplatu dividende u iznosu 70 eurocenti, nasuprot 78 eurocenti za 2009.

Što se tiče financijske 2011., u DT-u predviđaju da će dobit ostati gotovo nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu, ciljajući na dobit prije odbitka kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u visini 19,1 milijarde eura, nasuprot 19,5 milijardi eura ostvarenih u 2010.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙