FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Energetski div RWE pesimističan unatoč solidnom rezultatu u 2010.

Autor: mkuz
BERLIN, 24. veljače 2011. (Hina/AFP) - Njemačka druga po veličini energetska tvrtka RWE objavila je u četvrtak sumorne prognoze za tekuću godinu, upozorivši da se suočava sa značajnim opterećenjima, unatoč rekordnoj dobiti u prošloj godini.

"Paralelno provedbi najvećeg investicijskog programa u povijesti tvrtke, RWE se sučeljava sa značajnim opterećenjima", navela je tvrtka u priopćenju, ukazujući na novi porez na nuklearno gorivo i na više troškove.

Zbog tih nepovoljnih faktora u RWE-u očekuju da će im se godišnja operativna dobit smanjiti za oko 20 posto u ovoj godini.

U srednjoročnom razdoblju prognoze i dalje "ostaju oprezne", ističe se u priopćenju. Tvrtka tako očekuje perativnu dobit u visini pet milijardi eura (sedam milijardi dolara) u 2013., čime će se ona osjetno smanjiti u odnosu na prošlu godinu.

Pritom u RWE-u napominju da prošlu godinu "mogu smatrati najuspješnijom u povijesti tvrtke", s rastom operativne dobiti od osam posto na 7,7 milijardi eura, navodi se u priopćenju.

Glavni je razlog tog uspjeha bila proizvodnja električne energije u Njemačkoj, ali i dvoznamenkaste stope rasta u gotovo svim tvrtkinim odjelima.

Izvršni direktor RWE-a Juergen Grossmann naglasio da tvrtka namjerava odlučnim mjerama odgovoriti na izazove koje donosi budućnost. "Upravo teške godina pokazuju koliko je zaista uspješna neka tvrtka. Nećemo spavati na lovorikama samo zato što smo lani imali rekordne rezultate", kazao je. "Umjesto toga, zasukat ćemo rukave", dodao je.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙