FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezultati Hewlett Packarda razočarali

Autor: gple
SAN FRANCISCO, 23. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Američki tehnološki div razočarao je u utorak tržišta rezultatima u prvom fiskalnom tromjesečju a kao razlog naveo je slabu potražnju potrošaća za osobnim računalima.

U prvom tromjesečju koje je završilo 31. siječnja tvrtka je zabilježila četiri posto više neto prihode u odnosu na isto razdoblje godine ranije, u visini 32,3 milijarde dolara. Analitičari su očekivali da će iznositi 33 milijarde.

Kao glavni razlog razočaravajućeg rezultata u HP-u navode slabljenje potražnje potrošača za osobnim računalima.

Neto dobit iznosila je 2,6 milijardi dolara, u odnosu na 2,2 milijarde u istom razdoblju prethodne godine.

U odjelu osobnih računala prihodi su pali za jedan posto a u odjelu za informatičku tehnologiju, koji uključuje podnajam tehnološke infrastrukture, umanjeni su za dva posto, zbog smanjenog interesa poduzeća za ugovore o podnajmu.

"Ako se kao pokazatelj koristi prvo tromjesečje, jasno je da smo puno stvari dobro radili u HP-u. Jasno je također da postoje izdvojena područja na kojima su nužna poboljšanja", kazao je izvršni direktor Leo Apotheker.

HP je ujedno snizio prognozu o prihodima u fiskalnoj 2011., na 130 milijardi do 131,5 milijardi dolara, s ranije prognoziranih 132 do 133,5 milijardi dolara, ukazujući na slabu potražnju za osobnim računalima i neuobičajeno slabi rast u odjelu usluga.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙