FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski OMV povećao dobit u 2010.

Autor: vmom
ZAGREB/BEČ, 23. veljače 2011. (Hina) - Austrijska naftna grupa OMV u srijedu je objavila da je u 2010. povećala neto dobit za 61 posto u odnosu na godinu ranije, poglavito zahvaljujući višim cijenama nafte i boljoj zaradi u segmentu rafinerijskog poslovanja.

Tako je neto dobit u prošloj godini dosegnula 921 milijun eura, navodi se u poslovnom izvješću kompanije.

Dobit prije odbitka kamata i poreza na dobit (EBIT) porasla je za 66 posto, na 2,33 milijarde eura, objavila je kompanija. Prihodi su istodobno uvećani za 30 posto i bili su u visini 23,32 milijarde eura.

"U 2010. EBIT je porastao 66 posto u usporedbi s 2009. zahvaljujući višim cijenama nafte i poboljšanim maržama u rafinerijskom poslovanju, te snažnom doprinosu segmenta poslovanja s plinom i električnom energijom", stoji u priopćenju OMV-a.

Na cjelogodišnje rezultate poslovanja u velikoj je mjeri utjecao i dovršetak OMV-ove akvizicije turskog operatera benzinskih postaja Petrol Ofisi u prosincu 2010., ističe se dalje u priopćenju.

Što se tiče prognozi za 2011., u OMV-u očekuju da će se proizvodnja nafte zadržati na prošlogodišnjim razinama, kada je iznosila 318.000 barela nafte dnevno. Barel nafte odgovara količini od 159 litara.

Također u OMV-u očekuju da će obujam prodaje ostati pod pritiskom zbog zasićenosti zapadnih tržišta unatoč gospodarskom oporavku. Za jugoistočnu Europu pak očekuju da će i dalje trpjeti posljedice gospodarske krize, navodi se dalje u priopćenju.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙