FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pfizer kupuje Ferrosanovo poslovanje s dodacima prehrani

Autor: mpuk
NEW YORK, 7. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Američka farmaceutska kompanija Pfizer objavila je u ponedjeljak da planira proširiti poslovanje u Europi kupnjom odjela danske kompanije Ferrosan koji proizvodi dodatke prehrani.

Financijski uvjeti transakcije nisu objavljeni.

U Pfizeru navode da će kupnjom preuzeti Ferrosanove dodatke prehrani i ostale proizvode u toj kategoriji, uključujući multivitamine Multi-tab, probiotike Bifiform i oralne proizvode za njegu kože Imedeen.

U američkoj tvrtki ističu da će iskoristiti poslovanje Ferrosana kako bi poboljšali prodaju svojih proizvoda kao što dodaci Centrum i Caltrate.

Ferrosan ima sjedište u Kopenhagenu, a posluje u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući Rusiju, Ukrajinu, Poljsku i Tursku, te nordijske zemlje. Njegov je vlasnik fond Altor Equity Partners, koji će nakon transakcije zadržati vlasništvo nad Ferrosanovim poslovima s medicinskim uređajima.

Ferrosan je objavio da mu je dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amoirtizacije u prošloj godini iznosila 302 milijuna kruna (55 milijuna dolara).

Pfizer očekuje da će transakcija biti sklopljena u drugom tromjesečju, pod pretpostavkom da je regulatori odobre.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙