FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović uručio vjerodajnice

Autor: dpos
ZAGREB, 22. veljače 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručio je u utorak vjerodajnice novoimenovanim hrvatskim veleposlanicima u nekoliko zemalja, istaknuvši kako očekuje da će zastupati Hrvatsku u najboljem svjetlu te profesionalno i odgovorno promicati njezine interese u zemljama u kojima su akreditirani, priopćio je predsjednikov ured.

Josipović je vjerodajnice uručio Gordanu Bakoti, hrvatskom veleposlaniku u Austriji, Jasni Ognjanovac, veleposlanici u Irskoj, Andreji Gustović-Ercegovac, veleposlanici u Rumunjskoj, Zlatku Kramariću, veleposlaniku u Makedoniji, Aleksanderu Stipetiću, veleposlaniku u Albaniji, Zoranu Vodopiji, veleposlaniku na Kosovu, Dragi Štambuku, veleposlaniku u Brazilu, Miri Martinec, veleposlanici u Japanu, i Draženu Hrastiću, veleposlaniku u Turskoj.

Josipović je s veleposlanicima prokomentirao stanje bilateralnih odnosa i globalne aktualnosti, a posebno je bilo govora o završetku pregovora s Europskom unijom, stanju u regiji te perspektivama izvaneuropske gospodarske suradnje, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xbcav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙