FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen sin iranskog oporbenog čelnika Karubija

Autor: kgab
TEHERAN, 22. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Iranske snage sigurnosti uhitile su sina oporbenog čelnika Mehdija Karubija, objavljeno je na njegovoj internetskoj stranici u utorak, sedam dana pošto su njegovi pristaše izašli na ulice prvi put u više od godinu dana.

"Prošle noći snage sigurnosti su ušle u kuću Alija Karubija i uhitile su njega i njegovu suprugu Nafiseh Panahi", navodi se na internetskoj stranici Sahamnews. Panahi je kasnije puštena, ali nema novih vijesti o Aliju Karubiju.

Sahamnews je objavio da postoji zabrinutost i za Mehdija Karubija pošto su snage sigurnosti upale u njegovu kuću u ponedjeljak navečer i zaplijenile dokumente i knjige.

Mir Hosein Musavi, bivši iranski premijer i Karubi, bivši predsjednik parlamenta, stali su na čelo oporbenog pokreta koji je organizirao prosvjede protiv prijeporne pobjede predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada na izborima u lipnju 2009. Obojica su u kućnom pritvoru već nekoliko dana, otkako su prodemokratske snage Irana održale prosvjede protiv Ahmadinedžadova režima u kojima su dvije osobe ubijene, a više je ranjeno.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙