FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Koreja gradi kontejnerske brodove za Moller-Maersk

Autor: gvla
KOPENHAGEN, 22. veljače 2011. (Hina/AFP) - Danski brodarski i naftni div Moller-Maersk priopćio je da je potpisao sporazum s južnokorejskim brodogradilištem o gradnji 10 divovskih kontejnerskih brodova tijekom iduće tri godine.

Kako se navodi u tom priopćenju, Maersk Line potpisao je sporazum s drugim po veličini južnokorejskim brodograditeljem Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) o gradnji 10 golemih plovila, s opcijom za kupnju dodatnih 20.

Brodovi će biti kapaciteta 18.000 TEU-a a južnokorejska brodograditeljska tvrtka isporučit će ih u razdoblju od 2013. do 2015.

"Nova plovila neće samo podići letvicu kada je u pitanju veličina brodova već će i osigurati i ostvarenje ciljeva tvrtke Maersk Line uz najniže moguće troškove", stoji u priopćenju Moller-Maerska.

Novi kontejnerski brodovi dužine 400 metara, 59 metara širine, te 73 metra visine bit će "najveća plovila u svijetu u svim kategorijama" ali će emitirati upola manje ugljičnog dioksida no što je industrijski prosjek u azijsko-europskoj trgovini, ističe se nadalje u priopćenju.

"Jedan od najvećih izazova s kojim se danas suočavamo je kako ispuniti potrebe rastuće populacije i istodobno minimalizirati utjecaj kojeg će to imati na naš planet", kazao je izvršni direktor Maersk Linea Eivind Kolding.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙