FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Gumbekove dane" otvara "Mjesec od sapunice"

Autor: mbur
ZAGREB, 9. veljače 2011. (Hina) - Četvrti međunarodni festival cabareta "Gumbekovi dani", na kojemu će biti izvedeno 13 predstava, održat će se od 15. do 27. ožujka u Histrionskom domu, a otvorit će ga premijera predstave Glumačke družine Histrioni "Mjesec od sapunice", redatelja Ivana Gorana Viteza.

Na Festivalu posvećenom glumcu, cabaretskom umjetniku, Mladenu Crnobrnji Gumbeku, gostovat će tri predstave iz inozemstva - slovenska "Od tišine do glazbe" u privatnoj produkciji, bosanskohercegovačka "Adam i Eva" Teatra kabare i srpska "Radi mi svašta" Pozorišta Slavija.

Uz premijeru "Mjehura od sapunice", najavljene su i predstave HNK Varaždin "Debitanti", Kazališta KNAP "Cabaret tri praščića" i "Amateri" te Kazališta Kerempuh "Čudo u Poskokovoj Dragi".

Teatar Grdelin dolazi s predstavom "Bog žurim, nazovi ili replika stoljeća", Teatar Exit izvest će "Preko Trnja do Zvijezde", Kazališna družina "Gemišt" izvest će "V Remetinec, v Remetinec", Kazalište Trešnja "Vis Životinje", a Glumačka družina Histrion nastupa i s "Lovačkim rogom".

U nedjelju, 27. ožujka, festival se zatvara dodjelom nagrada i uz pjesničku večer pod nazivom "Igračka vjetrova" u izvedbi Lade Kos i Lele Margitić.

(Hina) xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙