FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burić: nisam za uvrede ali ne mijenjam oštru retoriku

Autor: trub
ZAGREB, 17. veljače 2011.(Hina) - HDSSB-ov zastupnik Dinko Burić danas je, po završetku sjednice saborskog Predsjedništva, izjavio kako podupire iskazanu volju za većom razinom tolerancije u sabornici, ali i poručio da nije spreman mijenjati oštrinu svoje retorike, jer, kako je ustvrdio, samo govori ono što građani misle da treba govoriti.

Burić, na čija je izlaganja u Saboru bilo najviše kritika, posebno zastupnika HDZ-a i SDSS-a koji ga prozivaju i za govor mržnje, novinarima je izjavio kako je dobro da je došlo do sastanka saborskog Predsjedništva, jer će koristiti svima.

Dodao je kako je na Predsjedništvu iznio stajalište svoje stranke, HDSSB-a, da građani od svojih zastupnika, pa tako i njega, očekuju da govore ono što oni misle da treba govoriti.

Slaže se da u tim raspravama ne treba ići na osobne uvrede, ali ne i s tim da se HDSSB i njega može uzeti kao primjer vrijeđanja, jer je i sam, kaže, osobno dobio etikete poput "šeći majmune" i "šizofrena depresija".

"Neću mijenjati oštru retokriku i način govora, da bi me ljudi koji me slušaju u Hrvatskoj i Slavoniji i Baranji razumjeli. Takav sam po prirodi i takav ću ostati. Ne mislim se u tom smislu mijenjati. Mislim da bi to trebalo biti upućeno i nekima drugima koji su meni slali etikete 'budalo', 'kretenu' itd., ali apsolutno bih se složio da to treba izbjegavati", kazao je Burić.

Naglasio je da su saborski zastupnici izabrani od naroda te da se moraju ponašati na način da ih narod razumije.

"Govor o izvješćima na suhoparan način je nešto što iritira ljude. Pa ne očekuje valjda nitko da ću prepričavati ono što ja napisano u izvješću kada izađem na saborsku govornicu? Ja ću pričati o onome što ondje ne piše jer su izvješća uvijek uljepšana. Takav sam bio i takav ću i ostati", naglasio je zastupnik Burić.

Na novinarski upit hoće li opet u sabornici dijeliti psihijatrijske uputnice, kakvu je uručio potpredsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu, odgovorio je kako vjeruje da neće, ali i istaknuo da nitko od njega nema pravo očekivati da neće i dalje koristiti svoju "oštru i argumentiranu retoriku, pa i doskočice".

"Ako to nekoga bude vrijeđalo... ja se nadam da neće", dodao je.

"Ja sam od dolaska u Hrvatski sabor rekao kako zastupnici HDZ-a moraju shvatiti da sjednica Sabora nije sjednica Kluba zastupnika HDZ-a, nego sjednica Sabora, u kojoj će morati slušati ono što im se ne sviđa", rekao je Burić.

Kazao je kako su ga HDZ-ovi zastupnici i danas pokušali onemogućiti u govoru, tako što su radili buku oko njega. "No, ja sam dovoljno glasan da me neće utišati pa i da ovamo dovuku vuvuzele", izjavio je Burić.

(Hina) xtr ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙