FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za srijedu, 9. veljače

Autor: uand
ZAGREB, 9. veljače 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 9. veljače koje ćemo popratiti fotografijama:

NEW YORK - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjeluje na jednodnevnoj konferenciji "Amerika na raskrižju: Daytonski sporazum i početak diplomacije 21. stoljeća" povodom obilježavanja 15. godišnjice sporazuma kojim je okončan rat u BiH. Konferenciju organizira zaklada bivšeg američkog predsjednika "Clinton Global Initiative" i na njoj će sudjelovati brojni diplomati koji su tada oblikovali američku vanjsku politiku prema jugoistoku Europe.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o predloženom planu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije za 2011. godinu, po kojemu u ovoj godini Sabor treba donijeti 40 tzv. europskih zakona. U prvom kvartalu ove godine Sabor bi trebao donijeti 14 zakona, među kojima zakon o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji te novi kazneni zakon. Planirane su, među ostalima, i izmjene zakona o energiji, o tržištu plina i električne energije, o regulaciji energetskih djelatnosti, o strancima, te o zaštiti svjedoka (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Sjednica Odbora za obranu na čijem je dnevnom redu prijedlog za razrješenje načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH te prijedlog za imenovanje načelnika Glavnog stožera OS Republike Hrvatske (12 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu "Kategorizacija bolničkih zdravstvenih ustanova". Tijekom konferencije potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović ravnateljima bolničkih zdravstvenih ustanova uručit će rješenja o kategorizaciji (13 sati, Ministarstvo zdravstva).

ZAGREB - Konferencija za novinare udruge Transparency International Hrvatske na temu "Kako djelotvorno suzbijati sukob interesa", na kojoj će biti iznesene postavke za uspješno suzbijanje sukoba interesa te prijedlozi kojima bi se aktualni pravni okvir u Hrvatskoj mogao dodatno unaprijediti (11 sati, prostorije udruge).

OSIJEK - U povodu potpisivanja ugovora o preuzimanju osječke konditorske industrije Karolina, predstavnici Kraša i Karoline održat će konferenciju za novinare. Kraš kupuje većinski udjel u Karolini od tvrtke Lorenz Bahlsen Snack World iz Klagenfurta. Očekivana vrijednost investicije je do 7,3 milijuna eura, a uključuje kupoprodajnu vrijednost poslovnog udjela te sve troškove preuzimanja i integracije Karoline u Kraš (12 sati, Hotel Osijek).

GARMISCH - Superveleslalom skijaša na Svjetskom prvenstvu u alpskim disciplinama u Garmischu na kojemu će nastupiti i hrvatski predstavnici Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim, Tin Široki i Dalibor Šamšal (11 sati).

PULA - Prijateljska utakmica u Puli između nogometaša Hrvatske i Češke (17.45, stadion Aldo Drozina).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne:Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙