FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 4. veljače

Autor: nles
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 4. veljače:

ZAGREB - Hrvatski sabor 22. sjednicu će nastaviti raspravom o potvrđivanju sporazuma između Vlade RH i Komisije europskih zajednica, kojim se određuju povlastice i imuniteti izaslanstva Komisije europskih zajednica u Republici Hrvatskoj. Riječ je o sporazumu izmedu Vlade RH i Komisije europskih zajednica, potpisanom 9. ožujka 2000. godine, a kojim se određuje da članovi izaslanstva Komisije europskih zajednica i njihove obitelji na području Republike Hrvatske uživaju prava, povlastice i imunitet na temelju Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine. Njime se utvrđuje i da Europska zajednica za ugljen i čelik i Europska zajednica za atomsku energiju imaju pravnu osobnost na području Republike Hrvatske, to jest da mogu sklapati ugovore, raspolagati imovinom i voditi sudske postupke. Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić najavio je za 12 sati glasovanje o dosad raspravljenim točkama (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

(*)DRNIŠ/ŠIBENIK - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas boravi u Šibensko-kninskoj županiji. U Drnišu će otvoriti radove na izgradnji vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava sa uređenjem za pročišćavanje otpadnih voda za Grad Drniš ( 11,30 sati, 142. brigade 3). U Šibeniku premijerka će otvoriti radove na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac (12,45 sat) nakon čega će obići novi pogon prešaone i elektrolize TLM-a (14 sati), a sastati će se i s radnicima, predstavnicima sindikata, predstavnicima vlasnika i članovima uprava društava TLM-a.

ZAGREB - Znanstveno vijeće za Državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava HAZU-a, organizira Okrugli stol pod nazivom "Izbori zastupnika za Hrvatski sabor" a koji će se održati u dvorani palače Akademije (10 sati, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Okrugli stol HSP-a s temom "Slučaj Timomira Purde kao ispit hrvatske državnosti". Skup će voditi Slobodan Lang, a uvodničar će biti predsjednik HSP-a Danijel Srb. Sudjelovat će mnogi branitelji, umirovljeni generali te bivši državni i politički dužnosnici (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predsjednik HNS-a Radimir Čačić na konferenciji za novinare komentirat će Vladin program poticanja zapošljavanja (11 sati u Središnjem uredu HNS-a, Kneza Mislava 8).

ZAGREB - Zbornik "Dječja prava i slobodno vrijeme" predstaviti će pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić u Dvorani "Tribine Grada Zagreba". Zbornik je rezultat brojnih i raznovrsnih aktivnosti koje je proteklih godina pokretao ured pravobraniteljice za djecu prateći kako djeca ostvaruju svoje pravo na odmor, slobodno vrijeme, igru i razonodu, kao i na sudjelovanje u kulturnom životu i umjetnosti, a u skladu s člankom 31 Konvencije UN-a o pravima djeteta (10 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27).

VIROVITICA – Premijerom Mollierova Don Juana počinju 7. Virovitički kazališni susreti – Virkas (19,30 sati, Kazalište Virovitica). Pod redateljskom palicom Dražena Ferenčine adaptiranu verziju Don Juana izvest će cijeli ansambl virovitičkoga kazališta, a naslovnu ulogu tumači Mijo Pavelko. Do 13. veljače Virkas će ugostiti desetak domaćih kazališta, a svoje predstave donose i kazališta iz Celja i Tuzle.

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaspa yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙