FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanov za rješenje spora s Grčkom

Autor: lfia
LJUBLJANA, 17. veljače 2011.(Hina) - Makedonski predsjednik Đorge Ivanov ocijenio je da bi Europska unija trebala energičnije djelovati na Grčku, kako bi prestala blokirati Makedoniju na njenom putu u EU zbog iracionalnog spora oko imena.

"Mi se držimo dogovora, a Grčka ne radi korake u pravom smjeru, kako bi došli do kompromisa", rekao je Ivanov u razgovoru za ljubljanski "Dnevnik" od četvrtka, što ga je dao za vrijeme službenog posjeta Sloveniji u utorak i srijedu.

"Sve što tražimo od Grčke jest da se ponaša u skladu s pravilima Europske unije. Grčkoj, pa i Europskoj uniji, istakli smo kao primjer Sloveniju i Hrvatsku", rekao je Ivanov. On je dodao da bi se uz veći diplomatski angažman spor s Grčkom mogao riješiti onako kako su Hrvatska i Slovenija dogovorom o arbitraži riješile svoj granični prijepor.

"Slovenija i Hrvatska smogle su snage riješiti nesuglasice iako je Slovenija već sada članica Europske unije. Od Slovenije se tražilo da se ponaša po pravilima Europske unije, a od Grčke to ne traži nitko", rekao je Ivanov.

Makedonski je predsjednik, govoreći o nastojanjima da se prevlada spor s Grčkom koji je "iracionalan" s obzirom na živu kulturnu i gospodarsku suradnju, ocijenio da će do kompromisnog rješenja morati doći s grčke strane, ako ne prije onda s novim generacijama političara u toj državi.

(Hina) xfl ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙