FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medvedev u posjetu Italiji

Autor: akoz
RIM, 16. veljače 2011. (Hina/ANSA) - Italija i Rusija povezane su poslovima strateške naravi no suradnju dviju zemalja kulturne veze učinit će još bližom, ocijenio je u srijedu za posjeta Rimu ruski predsjednik Dmitrij Medvedav inaugurirajući zajedno s talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem godinu intenzivne kulturne razmjene Italije i Rusije, izvijestila je agencija ANSA.

Tijekom dvodnevnog posjeta Rimu ruskog predsjednika, koji se ranije susreo i s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom, bit će potpisano više sigurnosnih i trgovinskih sporazuma, među kojima i savez ruskog energetskog diva Gazproma i talijanskog ENI-a o suradnji na libijskim naftnim poljima.

"Godina talijansko-ruske kulture našu će suradnju učiniti još bližom", rekao je Medvedev.

"Mi smo ujedinjeni snažnim strateškim partnerstvom, velikim ulaganjima u Italiji i Rusiji i čvrstim prijateljskim odnosima koji se odražavaju i u mojem prijateljstvu s (ruskim premijerom Vladimirom) Putinom i Medvedevim", rekao je Berlusconi otvarajući u Rimu izložbu ruskog slikara Aleksandra Deyneke.

U četvrtak će se Medvedev sastati s papom Benediktom XVI u Vatikanu. To će biti prvi posjet Svetoj Stolici nekog ruskog čelnika od uspostave punih diplomatskih odnosa između Rusije i Vatikana 2009.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙