FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Frattini: Tunis i Italija zajedno će suzbijati ilegalno useljavanje

Autor: vrad
RIM, 14. veljače 2011. (Hina/AFP) - Tunis i Italija "imaju zajednički interes da zaustave ilegalno useljavanje", pošto se u zadnjih pet dana oko 5.000 ilegalnih tuniskih emigranata iskrcalo na talijanski otočić Lampedusu, rekao je talijanski ministar vanjskih poslova polazeći u ponedjeljak u kratak posjet tom području.

"Vjerujem da Tunis i Italija imaju zajednički interes da zaustave ilegalno useljavanje i Italija može puno ponuditi Tunisu", rekao je Franco Frattini, a prenijela talijanska agencija Ansa.

Ministar je spomenuo "logističku pomoć u opremanju redarstvenih snaga i slanje znatnih sredstava, pomorskih i kopnenih, za nadzor tuniske obale".

"Sve dosad, ophodnje na sjevernoafričkoj obali uspješno su djelovale i želimo nastaviti takvu praksu koja je do prije mjesec dana bila zaustavila ilegalno useljavanje", istaknuo je Frattini po dolasku u Damask.

"Siguran sam da će se suradnja Italije i Tunisa nastaviti još jače nego prije", dodao je ministar.

Tunis je u ponedjeljak odlučno odbacio "svako upletanje u svoja unutarnja pitanja", dodavši ipak kako je "voljan surađivati" s drugim zemljama kako bi se zaustavio masovni odlazak tuniskih ilegalnih emigranata u Europu, rekao je čelnik tuniskog ministarstva vanjskih poslova, a prenijela je službena agencija TAP.

(Hina) xvrad ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙