FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preminuo msgr. Matija Stepinac

Autor: dpos
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Svećenik Zagrebačke nadbiskupije msgr. Matija Stepinac umro je danas u 73. godini života i 49. godini svećeništva, priopćeno je iz nadbiskupijskoga tiskovnog ureda.

Msgr. Stepinac rođen je u Brezariću u župi Krašiću 17. listopada 1938. Nakon klasične gimnazije polazio je teološke studije na Bogoslovnom fakultetu gdje je diplomirao 1963. Za svećenika je zaređen 1962., kao kapelan služio je u Požegi i Sisku, bio je privremeni upravitelj župa u Petrinji i Hrastovici, upravitelj župe Utrina i Zapruđe u Novom Zagrebu, a od 1988. do 2008. bio je župnik župe Sv. Petra u Zagrebu. Kapelanom Njegove Svetosti (monsinjorom) imenovan je 1983., a zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao ga je kanonikom Prvostolnoga kaptola zagrebačkog 2008.

Na dan pokopa u ponedjeljak, 21. veljače, pokojnikovo tijelo bit će izloženo u crkvi sv. Petra u Zagrebu gdje će se u 11 sati služiti sprovodna sveta misa, a pokop na Mirogoju će biti u 13,20 sati, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙