FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadbiskup Srakić predvodio misu na blagdan Gospe Lurdske

Autor: vsik
OSIJEK,11. veljače 2011.(Hina) - Đakovačko i osječki nadbiskup te predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) msgr. Marin Srakić predvodio je danas, na blagdan Gospe Lurdske, u kapucinskoj crkvi u Osijeku misno slavlje tijekom kojega je pozvao vjernike da preispitaju svoj odnos prema Bogu, Isusu i Mariji, ali i prema svakom čovjeku oko sebe.

Upravo danas, kada je toliko tuge i jada oko nas i kada Crkva prolazi kroz nove izazove i teška iskušenja, Marija, Isusova majka, potrebna nam je da se u vjeri okupljamo oko nje, rekao je, dodajući kako je velika poruka Lurda da "po Mariji dolazimo do Isusa".

Bog je Mariju od početka izuzeo od grijeha, a njezina poruka svetoj Bernardici Soubirous 'Ja sam Bezgrješno Začeće' govori čovjeku da Bog čovječanstvu kreira nove putove otkupljenja, rekao je nadbiskup Srakić.

Na današnji dan 1858. godine u Lurdu u Francuskoj 14-godišnjoj siromašnoj djevojčici Bernardici Soubirous ukazala se Majka Božja. Crkva je Bernardicu 1925. godine proglasila blaženom, a na blagdan Bezgrješnog Začeća 1933. godine svetom.

Blagdan Gospe Lurdske je i Dan bolesnika, a ustanovio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine.

Đakovačko i osječki pomoćni biskup msgr. Đuro Hranić posjetit će danas poslijepodne bolesnike i djelatnike Klinike za urologiju Kliničkoga bolničkog centra u Osijeku, a u bolničkoj kapelici služit će misu za sve bolesnike.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙