FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanofi-Aventis dogovorio kupnju Genzymea

Autor: mkuz
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina/AFP) - Francuska farmaceutska grupe Sanofi-Aventis dogovorila je u srijedu kupnju američke biotehnološke kompanije Genzyme za 20,1 milijardu dolara (14,8 milijardi eura).

Kupovinom Genzymea Sanofi će osigurati pristup tržištu lijekova za rijetke bolesti.

Francuska je tvrtka nedavno izvijestila o padu prihoda od prodaje zbog isteka patentne zaštite za neke od njegovih najprodavanijih lijekova.

Kompanija Genzyme sa sjedištem u američkoj saveznoj državi Massachusetts proizvodi, između ostalog, lijekove za multiplu sklerozu, kolesterol i rijetke genetske bolesti.

"Ta će transakcija stvoriti novu logičnu platformu za rast Sanofi-Aventisa i istodobno proširiti naš utjecaj na području biotehnologije", kazao je u priopćenju izvršni direktor Sanofija Christopher Viehbacher.

Sanofi je predao službenu ponudu za kupnju Genzymea u kolovozu 2010. Američka ju je tvrtka odbacila uz obrazloženje da nije uzela u obzir planirane razvojne projekte za moguće nove lijekove.

Prema uvjetima sporazuma Genzymeovi će dioničari imati pravo i na udio u prihodima od prodaje proizvoda američke tvrtke, uključujući i lijek za multiplu sklerozu Lemtrada.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙