FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi predsjednik uprave Hypo Slovenije Picker o ciljevima banke

Autor: lfia
LJUBLJANA, 16. veljače 2011. (Hina) - Novi predsjednik uprave Hypo grupe za Sloveniju Alexander Picker izjavio je da je njegov cilj vratiti djelovanje bankarskog i lizing poslovanja klagenfurtske banke u Sloveniji na pravi put, ali da ne želi govoriti o grijesima prošlog tjedna smijenjenog menadžmenta Hypo-a u Sloveniji.

"Time se bavi posebna skupina koja će u cijelosti provjeriti prošlost i djelovanje slovenskog Hypa na svim područjima gdje postoje sumnje. To je stvar koja je u procesu, ali ne treba prebrzo donositi zaključke. Prijašnji slovenski menadžment ne poznajem. Moja je zadaća da banku opet dovedem na pravi put kako bi mogla rasti i razvijati se, izjavio je Picker u razgovoru za današnje ljubljansko "Delo".

Nije želio govoriti o tome koliki su gubici Hypa u Sloveniji za prošlu godinu, rekavši da će oni biti objavljeni u ožujku, zajedno s poslovnim rezultatima cijele Hypo grupacije.

Budući da je Hypo u Sloveniji preko lizing ugovora i zapljenom dionica građevinskih poduzeća, koja nisu mogla vraćati dugove, jedan od najznačajnijih 'igrača' na slovenskom tržištu nekretnina, Picker je u razgovoru za vodeći slovenski dnevnik (koji je dan kao ulog u hipotekarnom kreditu što ga je njegov vlasnik Pivovarna Laško (PL) dobila od Hypo banke) otklonio strahove da bi Hypo grupacija novom poslovnom politikom u Sloveniji mogla dramatično utjecati na tržište nekretnina ili srušiti vrijednost poduzeća koja su zadužena kod Hypo banke.

"Vlasničkim portfeljem koji imamo upravljamo korektno i dobro. Ne želimo graditi imperij, nije nam cilj da budemo vlasnici novinskih kuća. Ne želimo pokupovati Sloveniju nego želimo biti banka", rekao je Picker.

"Hypo u prvom redu želi ostati banka s jasno definiranim područjem djelovanja. Banka nije uvijek dobar vlasnik. Dvostruka uloga u kojoj se nađe, kad je vlasnik, a istodobno i kreditor, to je nešto najgore što se banci može dogoditi", rekao je Picker u razgovoru za "Delo".

(Hina) xfl yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙