FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Instituta za fiziku

Autor: mbur
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Instituta za fiziku, temeljem kojega će te dvije ustanove razvijati suradnju u području visokog obrazovanja i znanosti u okviru zajedničkih interesa, potpisan je danas na Sveučilištu.

Uz suradnju na znanstveno-istraživačkim projektima, sporazum regulira učinkovitije korištenje i nabavu kapitalne opreme od zajedničkog interesa, sudjelovanje na međunarodnim programima, izvedbu nastave na svim razinama studija - od preddiplomskih do specijalističkih i doktorskih te uspostavu novih doktorskih studija.

Sporazumom je regulirano da će sastavnica Sveučilišta koja organizira studij pokrenuti postupak izbora u naslovna zvanja za istraživače Instituta za fiziku dok sudjeluju u nastavnom dijelu studija. Tako se i za istraživače, koji su dva puta birani u naslovna zvanja redovitog profesora, neće provoditi daljni postupci izbora te će se njihovim sudjelovanjem u nastavnom dijelu studija, podrazumijevati da su u naslovnom zvanju redovitog profesora.

Sporazum su potpisali ravnatelj Instituta za fiziku Petar Pervan i rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš, koji je najavio potpisivanje sličnih sporazuma i s drugim institutima, a s ciljem okupljanja istraživačkog potencijala. Bez povezivanja i okrupnjavanja istraživačkog potencijala naš sustav neće imati šanse prema fondovima EU, drži Bjeliš.

Nakon potpisivanja sporazuma, rektor Bjeliš izvijestio je o temama koje je Senat razmatrao na jučerašnjoj sjednici. Najavio je evaluacijski posjet iz Europske asocijacije sveučilišta, čija će delegacija već sljedeći tjedan obići četiri fakulteta. Konačno izvješće te asocijacije bitno je za iskorak prema preobrazbi Sveučilišta u Zagrebu, rekao je Bjeliš.

Senat je prihvatio prijedlog sporazuma o suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom te donio odluku o osnivanju ureda za unutarnju reviziju Sveučilšta u Zagrebu radi transparentnijeg financijskog poslovanje Sveučilišta i sastavnica.

(Hina) xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙