FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 16. veljače

Autor: tmar
ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu 16. veljače.

ZAGREB - Nastavak 22. sjednice Hrvatskog sabora. Sabor rad nastavlja raspravom o izvješću o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije od 1. lipnja 2009. do 30. lipnja prošle godine. Vijeće u izvješću navodi kako je lani ostvaren napredak u provedbi antikorupcijske strategije, a dokaz za to vidi i u otvaranju pregovaračkog Poglavlja 23. te poziva na učinkovitu provedbu svih propisa koji jamče neovisan i profesionalan rad pravosuđa i policije. Predlaže se kontinuirana revizija akcijskog plana borbe protiv korupcije jer, kako stoji u izvješću, sumnje u politički pritisak na policiju, Državno odvjetništvo i sudstvo u predmetima u kojima postoji sumnja u upletenost visokopozicioniranih dužnosnika smanjuju povjerenje građana u pravosuđe te otežavaju snažnije uključivanje građana u borbu s korupcijom (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar obrane Davor Božinović i američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley potpisat će ugovor o donaciji vojne opreme i vozila Vlade SAD-a MORH-u, nakon čega su predviđene izjave za medije (8,45 sati, Sarajevska 7).

ZAGREB - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi održat će konferenciju za novinare u povodu reforme hitne medicinske službe uz prezentaciju Mreže hitne medicine. Ministar Darko Milinović podijelit će i rješenja prvim liječnicima specijalistima hitne medicine (10,30 sati, Ksaver 200a).

ZAGREB - Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković primit će predstavnike Udruge obitelji osoba stradalih u prometu, u povodu daljnje suradnje radi otklanjanja nelogičnosti i nepravilnosti vezanih uz prometne deklikte (9 sati, Dežmanova 10).

ZAGREB - Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. Aleksa Bjeliš i ravnatelj Instituta za fiziku dr. Petar Pervan potpisat će sporazum o suradnji, a rektor će zatim izvijestiti o temama koje je na sjednici razmatrao Senat Sveučilišta (11 sati, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja izložbe Dubravke Lošić "Palindromija između zemlje i neba" (11 sati, Umjetnički paviljon, Trg kralja Tomislava 22).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Neven Leskovar

Popodne: Srebrenka Parlov

Navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙