FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković u utorak i srijedu u posjetu Nizozemskoj

Autor: kgab
ZAGREB, 14. veljače 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u utorak i srijedu u službenom posjetu Nizozemskoj, u okviru kojeg će se sastati s domaćinom, nizozemskim ministrom vanjskih poslova Urijem Rosenthalom, priopćio je u ponedjeljak MVPEI.

Ministar Jandroković sastat će se u utorak u Den Haagu s predsjednikom nizozemskog Senata Reneom van den Lindenom, a predviđen je i sastanak s glavnim tužiteljem Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Sergeom Brammertzom.

Šef hrvatske diplomacije održat će predavanje na temu "Hrvatski vanjskopolitički prioriteti u godini pred nama" na Nizozemskom institutu za međunarodne odnose Clingendaelu u Den Haagu.

U srijedu, drugog i završnog dana posjeta Nizozemskoj, Jandroković će se sastati s domaćinom Urijem Rosenthalom, a nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

Istoga dana predviđeni su i sastanci s predsjednicom Odbora za vanjske poslove Donjeg doma nizozemskog parlamenta Nebahat Albayrak te potpredsjednikom Odbora za europske poslove Harryjem van Bommelom kao i predstavljanje ministra Jandrokovića zastupnicima Donjeg doma na plenarnoj sjednici.

Također se očekuje sastanak s predsjednikom kluba zastupnika Kršćansko-demokratske stranke u Donjem domu Sybrandom van Haersmom Bumom, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙