FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 15. veljače

Autor: nbrc
ZAGREB, 14. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 15. veljače.

ZAGREB - Čelnici naftne kompanije Ina na konferenciji za novinare izvijestit će o nerevidiranim financijskim rezultatima za 2010. godinu (11,00 sati, Inina upravna zgrada, Avenija V. Holjevca 10).

MADRID - U sklopu posjete Kraljevini Španjolskoj ministar turizma Damir Bajs na poziv glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije-UNWTO Taleba Rifaija posjetit će glavno sjedište te UN-ove specijalizirane agencije za turizam u Madridu. Tom će prigodom potpisati Memorandum o suradnji između Ministarstva i UNWTO-a o daljnjoj suradnji i planiranim aktivnostima u slijedeće dvije godine. U večernjim satima planiran je susret ministra Bajsa s državnim tajnikom za turizam i unutarnju trgovinu Kraljevine Španjolske Joanom Mesquidom Ferrandom. Osim Madrida i UNWTO-a ministar će ovog tjedna u Španjolskoj posjetiti i gradove Toledo te Barcelonu gdje će također imati susrete s predstavnicima i dužnosnicima turističkog sektora.

ZAGREB - Predstavnici Učilišta Algebra na konferenciji za novinare predstavit će rezultate istraživanja i projekt "Put do boljeg radnog mjesta" koji provodimo s partnerima – Microsoftom Hrvatska, portalima MojPosao i EduCentar, Hrvatskom gospodarskom komorom i Visokom školom za primijenjeno računarstvo. Algebra širom Hrvatske provodi taj program u okviru kojega zainteresirani imaju prilike ostvariti pravo na posve besplatnu, ali vrijednu stipendiju za informatičku edukaciju i usavršavanje. Prošle je godine u okviru te akcije ukupno dodijeljeno više od dvije stotine potpunih i parcijalnih stipendija, vrijednosti veće od pola milijuna kuna, a projekt za koji je do sada prijavljeno više od 700 pojedinaca u Zagrebu započinje sljedećeg tjedna. Na konferenciji za novinare bit će predstavljeni i ovogodišnji rezultati istraživanja Algebre i Prizma centra za poslovna istraživanja, a koje pokazuje kakav je stav hrvatskih građana o edukaciji, cjeloživotnom obrazovanju i zapošljavanju (11,00 sati, Učilište Algebra, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice)).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙