FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konsolidirani gubitak "3. maja" 195,8 milijuna kuna

Autor: dduk
ZAGREB, 14. veljače 2011. (Hina) - Društva Grupe "3. maj" poslovala su u 2010. godini s konsolidiranim gubitkom od 195,8 milijuna kuna, dok je godinu ranije gubitak iznosio 454,6 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog i nerevidiranog izvještaja društava Grupe "3. maj" za prošlu godinu objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U izvještaju se podsjeća da je poslovanje u prošloj godini bilo pod utjecajem zbivanja iz druge polovice 2009. kad je poslovanje Brodogradilišta bilo potpuno blokirano, a radnici na čekanju. Zastoj u financiranju proizvodnje nastavio se i u prvom tromjesečju prošle godine, a bilo je poteškoća i u odobravanju i izdavanju jamstava Vlade.

Ukupni prihodi Grupe "3. maj" prošle godine iznosili su 1,14 milijardi kuna, što je 30 posto više nego 2009. godine.

Ukupni rashodi od 1,34 milijarde kuna otprilike su na razini 2009. godine.

Učešće Brodogradilišta "3. maj" u ukupnim prihodima Grupe bili su 93,8 posto, a u ukupnim rashodima 92,7 posto.

Po podacima iz izvješća, dugoročne obveze "3. maja" iznose 1,3 milijarde kuna i povećane su u odnosu na godinu prije zbog novog zaduženja za kreditiranje gradnji u tijeku. Kratkoročne obveze iznose oko 3,1 milijardu kuna i za 1,8 posto su veće nego prethodne godine. Kako se navodi, podmirenje obveza planira se izvršiti s naknadom hrvatske Vlade za oduzetu i isknjiženu imovinu društava Grupe "3. maj".

Sredinom veljače prošle godine, Hrvatski fond za privatizaciju raspisao je drugi međunarodni natječaj za za prodaju "3. maja". Pristigla je ponuda Crown Investmenta iz Njemačke koju je Vlada kasnije odbila zbog poteškoća u poslovanju matične tvrtke A-tec.

U siječnju ove godine raspisan je treći privatizacijski natječaj za "3. maj" koji je zatvoren 2. veljače i na koji se javila tvrtka Jadranska ulaganja. Vlada je na prošlotjednoj sjednici odlučila da će se pregovori o privatizaciji riječkog 3. maja nastaviti s tvrtkom Jadranska ulaganja.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙