FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London traži međunarodnu akciju za Mubarakovu imovinu

Autor: akoz
LONDON, 13. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Ministar britanske vlade u nedjelju je izjavio da bi se rješavanju pitanja imovine dosadašnjeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i njegove obitelji trebalo pristupiti uz međunarodnu koordinaciju.

Britanski ministar poduzetništva Vince Cable rekao je da države trebaju surađivati u pitanju Mubarakove imovine koja navodno vrijedi milijune dolara i tajno je raspodjeljena po svijetu.

Upitan hoće li Britanija slijediti švicarski primjer Cable je televiziji BBC rekao da nije upoznat da bivši egipatski predsjednik ima golemu imovinu u Birtaniju ali da "jasno postoji potreba za usklađenom međunarodnom akcijom u tom pitanju".

"Nema smisla da jedna vlada djeluje izolirano ali ćemo to sigurno ispitati. To ovisi i o tome jesu li njegova sredstva stečena nezakonito ili nepropisno", dodao je.

Prije zamrzavanja imovine Velika Britanija treba čekati na zahtjev iz Egipta, Europske unije ili UN-a, rekao je glasnogovornik SFO-a. Za sada Velikoj Britanij takav zahtjev nije upućen.

Glasnogovornik Britanske agencije za krupni financijski kriminal (SFO) je rekao da ta agencija traži imovinu u Britaniji povezanu s Mubarakom za slučaj da dođe do nekog zahtjeva za njenu zapljenu.

Do sada je samo Švicarska najavila zamrzavanje sredstava koja bi mogla pripadati Mubaraku koji je u petak nakon 30 godina odstupio s vlasti.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙