FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarak se obratio naciji, nije dao ostavku

Autor: nbar
KAIRO, 10. veljače 2011. (Hina) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak u četvrtak je navečer u dugo očekivanom govoru naciji kazao da neće odstupiti s dužnosti do izbora u rujnu, istaknuvši da ne želi prihvatiti diktate iz inozemstva.

Mubarak je potvrdio da se neće kandidirati na predstojećim izborima, predviđenim za jesen ove godine, i da oni koji su ubijeni tijekom prosvjeda nisu nastradali uzalud dodajući da suosjeća s onima koji su izgubili svoje najmilije.

Mubarak (82) je rekao da će se nastaviti nacionalni dijalog, koji je kako je kazao započeo, kako bi Egipat izašao iz sadašnje situacije.

Istaknuo je kako je važno vratiti povjerenje u ekonomiju i stanovništvu dati stabilnosti i mir, te rekao kako se život mora vratiti u normalu.

Egipatskoj i svjetskoj javnosti poručio je da vjeruje u iskrenost i namjere prosvjednika okupljenih na trgu Tahriru. Na glavnom trgu u Kairu prema procjenama nalazi se oko 200.000 tisuća ljudi koji su očekivali da će dugogodišnji egipatski predsjednik dati ostavku i povući se s vlasti.

"Živio sam za ovaj narod", rekao je Mubarak. "Ja neću napustiti Egipat sve dok ne umrem na egipatskom tlu. Bože čuvaj Egipat, sigurnu zemlju i pomogni ovom narodu", kazao je.

(Hina) xnab ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙