FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Salapić: u Osijeku i županiji mrtav je SDP

Autor: trub
ZAGREB, 9. veljače 2011.(Hina) - Osječki HDZ-ov saborski zastupnik Josip Salapić odbacio je danas prozivke osječkih SDP-ovaca da im kritike na račun Vlade izgledaju kao "šutiranje nečega što je ionako mrtvo", uzvrativši kako je u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji politički mrtav upravo SDP.

"Slažemo se da ne treba udarati ono što je mrtvo, ali smatramo da je upravo SDP stranka koja je mrtva u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji", izjavio je Salapić novinarima u Saboru, reagirajući na današnju konferenciju za novinare osječkih SDP-ovaca Biljane Borzan, Domagoja Hajdukovića i Dragutina Bodakoša.

Napomenuo je da je na zadnjim izborima za osječka vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti SDP osvojio "jedva 11 posto glasova", te da je ta stranka gubila na svim dosadašnjim izbornim ciklusima u gradu i županiji.

"Upravo je SDP stranka koja nije ništa napravila u Osijeku i županiji, a gospoda Borzan, Bodakoš i Hajduković kao pioniri Zorana Milanovića sazivaju konferencije u Osijeku i pričaju gluposti, trabunjaju neistine, preko leđa nedužnih građana koji nemaju od njih ništa pametno čuti", poručio je Salapić.

Naglasio je da Vlada, za razliku od SDP-a, djeluje u nacionalnom interesu, da intenzivno radi na izlasku Hrvatske iz krize, ulasku u EU, te borbi protiv korupcije i kriminala.

"A te 'trč-trč' konferencije za novinare, da se probude oni koji su davno zaspali, ne vode ničemu osim običnom niskom politikantstvu u režiji Zorana Milanovića, gospođe Borzan, Bodakoša i još nekih političara koje uopće ne poznajemo da nešto rade u Osijeku i županiji", istaknuo je HDZ-ov zastupnik.

Njegova stranačka kolegica Nevenka Majdenić izjavila je da ju čude SDP-ove uvrede na račun premijerke Jadranke Kosor i Vlade, koje smatra tek jeftinim politikantstvom.

Neistinama je nazvala SDP-ove prozivke da Vlada nije prihvatila ni jedan njihov prijedlog, "jer je činjenica da takvih prijedloga nema, ni na lokalnoj niti na državnoj razini", a odbacila je tvrdnje da Vlada SDP poziva u pomoć.

"To nije točno, Vlada poziva SDP i ostale parlamentarne stranke na suradnju i to vezano uz nacionalne interese. Sve ovo što govori SDP, što održavaju presice diljem Hrvatske, to je samo u interesu predizborne kampanje i skupljanja nekih jeftinih političkih bodova, ništa drugo", poručila je Majdenić.

(Hina) xtr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙