FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Jurjević odgovara splitskome HDZ-u

Autor: pgas
SPLIT, 27. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik splitskoga SDP-a Marin Jurjević optužio je poslijepodne splitski HDZ da, kako je ocijenio, rabi "uličarski govor mržnje", a premijerki Kosor je zamjerio što je lokalnim dužnosnicima naredila da u pomoć pozovu predsjednika Josipovića.

Predsjednik splitskoga HDZ-a Dujomir Marasović pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednika Ivu Josipovića da se očituje o istupu predsjednika splitskoga SDP-a i saborskog zastupnika Marina Jurjevića, koji je na jučerašnjoj sjednici Hrvatskoga sabora zatražio od premijerke Jadranke Kosor da zajamči da splitski škver neće biti likvidiran, te je optužio Jurjevića da svojim istupom šteti splitskom škveru i ulasku Hrvatske u EU.

Reagirajući na oštre zamjerke koje mu je uputio Marasović, a kojima su se pridružili i predsjednik splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a Kruno Peronja i župan Ante Sanader (HDZ), predsjednik splitskoga SDP-a Marin Jurjević naveo je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima da HDZ-ovi dužnosnici "bacaju prašinu u oči", a trojicu HDZ-ovih splitskih čelnika nazvao je "trio fantastikus".

"Gospođa Kosor je bezbroj puta rekla da će stati uz splitski škver i od nje sam tražio da to potvrdi u Hrvatskome saboru. Naravno - ona to nije uradila!" istaknuo je Jurjević u današnjoj reakciji.

"Istina je kako vlada gospođe Kosor nije ništa napravila kako bi se izvršilo restrukturiranje splitskoga škvera. Istina je da su baš uprave koje je HDZ postavio upale u neke od najvećih afera u Hrvatskoj. Istina je da HDZ nije prihvatio nikakvu političku odgovornost svojih ministara koji su u tom razdoblju bili na čelu Nadzornog odbora splitskog škvera. Istina je da me gdja Kosor napala istim rječnikom kojim me napadao i Ivo Sanader kad sam ga pitao gdje je nestao novac iz splitskoga škvera", uzvratio je Jurjević.

Umjesto da u Saboru odgovori na jednostavno pitanje, ustvrdio je Jurjević, premijerka "naređuje svojim lokalnim gaulajterima da u pomoć zovu predsjednika Republike", sve, kako je naveo, samo da ne bi morali odgovoriti na ono na što će, ipak, kad-tad morati odgovoriti narodu i građanima Hrvatske.

"Istina je kako uličarski govor mržnje i vrijeđanje koje dolazi iz splitskoga HDZ-a samo potvrđuju da se ništa nije promijenilo u njihovom načinu vođenja političke funkcije. Sve su to puleni Ive Sanadera, koje je on osobno doveo na političke funkcije i koji se ne znaju drugačije ponašati od svoga bivšega neprikosnovenog vođe i šefa", ocijenio je Jurjević i ustvrdio da se Marasović ponaša bahato, primitivno i bezobrazno.

Marasović je danas, među ostalim, poručio Jurjeviću kako za rješenje pitanja splitskoga škvera "nije dovoljno imati samo dugu kosu, nego i dugu pamet" te je zamjerio Jurjeviću da je "u vrijeme dok se stvarala hrvatska država oplakivao jugoslovenski komunistički režim, igrao kolo i pjevao 'Od Vardara pa do Triglava'".

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙