FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beus: HDZ novac stavljao u džepove, pa nema za antifašiste

Autor: trub
ZAGREB, 26. siječnja 2011.(Hina) - "Da HDZ nije toliko državnog novca stavljao u svoje džepove i prebacivao u razne tvrtke, bilo bi novca za hrvatske antifašiste", poručio je HNS-ov zastupnik Goran Beus-Richmebergh premijerki Jadranki Kosor u Saboru, nezadovoljan što je Vlada za ovu godinu ukinula sredstva namijenjena Savezu antifašističkih boraca.

Premijerku Kosor u aktualnom je prijepodnevu upitao je li Vlada u programu gospodarskog oporavka revidirala službeni stav o antifašizmu, a premijerka mu je odgovorila kako se u tom programu ne spominje antifašizam koji je, dodala je, ugrađen u izvorišne osnove Ustava.

"Pitao sam vas o antifašizmu jer je Vlada kojoj vi predsjedate obavijestila SAB da para za njih više nema. A da niste toliko stavljali u svoje džepove i poslali u razne Fimi medije bilo bi para i za antifašiste", kazao je Beus-Richembergh za što je dobio opomenu predsjedavajućeg Vladimira Šeksa.

Kosor je HNS-ovcu uzvratila i na ocjenu da je velik dio javnih sredstava završio na računima političara iz njene stranke i njihovih klijenata, zamolivši ga da, kada govori o aferama i korupciji, ne usmjerava sve prema jednoj stranci.

"Molim vas, jednom kažite - da. Da, želim da pravna država djeluje jednako prema svima", kazala je Kosor.

Kosor se nije složila ni s ocjenom SDP-ove zastupnice Karoline Leaković da kao premijerka nije pomogla radnicama tvrtke Kamensko u njihovim nastojanjima da dobiju plaće.

Naglasila je da Vlada prvenstveno mora i može raditi jedino po zakonu. "Problem nije lagan ni jednostavan, a kada bi bio lagan već bismo ga riješili", rekla je Kosor.

Dodala je da pitanje SDP-ove zastupnice, kao i većina iz oporbenih redova tijekom današnjeg aktulanog prijepodneva, ide u smjeru da diskvalificira rad Vlade.

Premijerka je, odgovarajući na upit Dubravke Šuice (HDZ), potvrdila da će se nastaviti radovi na gradnji autoceste do Dubrovnika.

"Da, radi se intenzivno. Budući da smo zbog krize bili zaustavljeni, nastavit ćemo dalje i traži se najoptimalniji izvor financiranja", kazala je.

Najavila je da bi u lipnju trebala biti otvorena dionica od Ravče do Vrgorca te da odmah potom kreće gradnja do Ploča, koja bi, očekuje, trebala završiti do 2012.

Sabor je zaključio aktualno prijepodne.

(Hina) xrkor/xtr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙