FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste analitičari podigli rejting dionici Podravke

Autor: scvi
ZAGREB, 9. veljače 2011. (Hina) - Analitičari Erste banke povisili su danas ciljanu cijenu dionice Podravke na 375 kuna, te joj podigli rejting s 'držati' na 'akumulirati'.

„Uračunavajući solidan oporavak marži i procjene o poboljšanju prodaje, revidirali smo našu ciljanu cijenu dionice Podravke s ranijih 365 na 375 kuna. Vjerujemo da rizik povezan sa 'starim aferama' postaje minimalan te da je rastući potencijal te dionice privlačan. Stoga smo podigli njezin investicijski rejting s 'držati' na 'akumulirati'“, navode Erste analitičari.

Ocjenjuju također da su Podravkini izgledi za 2011. godinu vrlo obećavajući – ne samo da rezultati te kompanije neće biti pod utjecajem jednokratnih troškova, nego se procjenjuje da će se domaće tržište oporaviti, što će imati pozitivan efekt na obnovljeni rast njezinih prihoda.

Erste analitičari procjenjuju ove godine rast prihoda Podravke za 3,3 posto. A uz rezultate inicijativa za rezanje troškova, očekuju i da će ta kompanija nastaviti poboljšavati svoje profite marže.

Tako predviđaju da će ovogodišnji operativni profit Podravke porasti 19,4 posto, na 237,7 milijuna kuna, a neto profit za 43,2 posto, na 123,5 milijuna kuna.

Dionicom Podravke trenutno se na Zagrebačkoj burzi trguje po cijeni od 331 kunu, što je 3,5 posto više nego jučer.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙