FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u negativnom području

Autor: scvi
NEW YORK, 9. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u minusu, dan nakon što je Dow Jones indeks zabilježio sedmi uzastopni dan rasta no na vrlo slabom volumenu trgovanja, što investitorima signalizira da uzlet cijena jenjava.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na gubitku 23 boda, a tehnološki Nasdaq 6,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks spustio se 3,7 bodova i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P 500 indeks nailazi na snažan otpor u zoni između 1.324 i 1.333 bodova, pri čemu se gornja granica zone otpora poklapa s njegovim 100-postotnim rastom od nizina iz ožujka 2009. godine. Kratkoročnu tehničku podršku taj indeks nalazi na 1.313 bodova.

Pozornost investitora danas će biti na govoru o stanju gospodarstva predsjednika američke središnje banke Bena Bernankea u donjem domu američkog Kongresa. Prošloga tjedna Bernanke je izjavio da Fed još treba potpomagati gospodarski oporavak, unatoč znacima poboljšanja.

„Investitori žele čuti da će Bernanke održavati ravnotežu između politika koje promoviraju rast i zapošljavanje te zabrinutosti uslijed jačanja inflacije“, kaže Rick Meckler, predsjednik investicijske tvrtke LibertyView Capital Management.

Za nove smjernice investitori čekaju i nova financijska izvješća američkih kompanija. Danas bi svoje poslovne rezultate trebali objaviti Coca-Cola i Cisco Systems.

A nakon što je Walt Disney jučer poslije zatvaranja burze izvijestio o boljem od očekivanja rastu profita, za čak 54 posto, cijena njegove dionice u elektroničkom predtrgovanju ojačala je 4,7 posto, na 43,1 dolar.

I na europskim burzama najvažniji indeksi danas su u negativnoj stagnaciji, no nadomak najviših razina u posljednjih 29 mjeseci.

Londonski Ftste indeks spustio se 0,28 posto, na 6.074 boda a frankfurtski DAX 0,05 posto, na 7.319 bodova, dok pariški CAC stagnira na 4.108 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙