FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SN Holding nakon ponude za preuzimanje ima 65,58 posto dionica LRH

Autor: tper
ZAGREB, 9. veljače 2011. (Hina) - SN Holding danas je izvijestio da su njegovu ponudu za preuzimanje opatijskih Liburnia Riviera Hotela (LRH) prihvatila 294 dioničara kojima je SN Holding isplatio i od njih preuzeo 13.471 dionicu što predstavlja 4,45 posto dionica, pa SN Holding nakon ponude drži 65,58 posto dionica opatijske tvrtke.

SN Holding je u ponudi za preuzimanje isplatio i preuzeo 13.471 otplaćenu dionicu LRH, svaka u nominalnom iznosu od 3.200 kuna, ukupne nominalne vrijednosti od 43,1 milijun kuna, što predstavlja 4,45 posto temeljnog kapitala LRH i daje isto toliko glasova od ukupnog broja glasova na Glavnoj skupštini LRH, navodi se u izvješću o preuzimanju koje je SN Holding objavio na zagrebačkoj burzi.

SN Holding je prije ponude za preuzimanje imao 185.005 redovnih dionica LRH, svaka u nominalnom iznosu od 3.200 kuna, što čini 61,13 posto temeljnog kapitala LRH, a nakon ponude za preuzimanje drži 198.476 redovnih dionica LRH što predstavlja 65,58 posto upisanog temeljnog kapitala LRH i daju isto toliko glasova na Glavnoj skupštini LRH.

SN Holding je ponudu za preuzimanje LRH objavio 5. siječnja, ponuda je istekla 2. veljače, a u izvješću se napominje kako nije objavljena konkurentska ponuda.

U ponudi za preuzimanje SN Holding je dioničarima ponudio 2.250 kuna po dionici.

S obzirom na ponuđenu cijenu i u ponudi preuzeti broj dionica, SN Holding je dioničarima za preuzetih 13.471 dionicu platio ukupno 30,3 milijuna kuna.

I Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) izvijestilo je na svojim internet stranicama da je jučer dovršena korporativna akcija preuzimanja LRH preknjižbom pohranjenih dionica na račun SN Holdinga i isplatom novčanih sredstava dioničarima.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙