FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraš preuzima osječku Karolinu

Autor: scvi
ZAGREB, 8. veljače 2011. (Hina) - Nadzorni odbor Kraša odobrio je kupnju većinskog poslovnog udjela u osječkoj Karolini, a vrijednost transakcije iznosi do najviše 7,3 milijuna eura, izvijestili su danas iz Kraša.

Nadzorni odbor Kraša dao je jučer suglasnost na zaključivanje ugovora kojim Kraš od prodavatelja Lorenz Bahlsen Snack World GmbH iz Klagenfurta kupuje poslovni udjel u osječkoj tvrtki Karolina, tvornica keksa, vafla i slanica, koji predstavlja 99,57 posto temeljnog kapitala, objavio je Kraš putem Zagrebačke burze.

Vrijednost transakcije s uključenim operativnim troškovima iznosit će najviše do 7,3 milijuna eura, ističe se u priopćenju.

Po ispunjenju svih ugovorenih uvjeta, zaključit će se posebni ugovor o prijenosu i stjecanju poslovnog udjela.

"Preuzimanje Karoline dio je Kraševe inicijative za konsolidacijom hrvatskog konditorskog tržišta pokrenute prije nekoliko godina. Karolina u svom proizvodnom portfelju posjeduje kvalitetne brandove kao što su Jadro i Moto, pa se ovom akvizicijom namjerava nastaviti razvoj kompanije u cjelini, kako ulaganjem u tehničko-tehnološkom smislu, tako i jačanjem udjela Karolininih proizvoda na domaćem i izvoznim tržištima", navodi se u priopćenju Kraša.

(Hina) pp/xsbo ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙