FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački Dermapharm većinski vlasnik hrvatskog Farmala

Autor: tper
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Njemačka farmaceustka kompanija Dermapharm postala je većinski vlasnik hrvatske farmaceutske tvrtke Farmal iz Ludbrega, a posao je zaključen prošloga tjedna, izvijestili su iz ludbreške tvrtke.

Riječ je o preuzimanju 95-postotnog udjela, od kojeg je 85 posto otkupljeno od dosadašnjeg vlasnika, Miljenka Boršćaka i njegove tvrtke Bomark, a deset posto od malih dioničara.

Procesom akvizicije upravljala je tvrtka Ascendant Capital Advisors.

Predsjednik uprave Farmala Dražen Dedi je istaknuo kako je vrlo zadovoljan potpisanim ugovorom s obzirom da će se na taj način osigurati brojne pogodnosti za tvrtku.

Kao dio Dermapharma Farmal će imati nove proizvode, znatno niže ulazne cijene lijekova i sirovina, a s novim vlasnikom su osigurali kvalitetnije financijsko restrukturiranje te daljnji rast udjela na hrvatskom tržištu i tržištima regije, istaknuo je Dedi.

Prodaja Farmala od strane dosadašnjeg vlasnika predstavlja logičan potez s obzirom na to da se Bomark bavi proizvodnjom ambalaže te da uprava dobivena sredstva namjerava reinvestirati u razvoj i širenje svoje osnovne djelatnosti, navodi se u priopćenju.

Sredstva od prodaje Bomark će tako investirati u tvornicu za proizvodnju ambalažne stretch folije s ciljem da kapacitetom i tehnologijom postane vodeća tvrtka u regiji jugoistočne Europe.

S druge strane Farmalu je već duže vremena trebao strateški partner koji bi mu omogućio daljnji rast i razvoj te lakši proboj izvan domaćeg tržišta na kojem je ostvarivao više od 90 posto prihoda.

U sklopu Dermapharma Farmal će osigurati pretpostavke da se pozicionira kao značajna regionalna farmaceutska kompanija, posebice na susjednim tržištima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Predsjednik Dermapharma Wilhelm Beier je kazao kako ih je uz Farmalov postojeći portfelj lijekova te dobre poslovne rezultate u 2009. posebno zainteresirala izvozna orijentiranost tvrtke.

Osim što je prošle godine ostvario rast od 30 posto, Farmal je uz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju osnovao tvrtke u Rumunjskoj i Bugarskoj, a s obzirom na nama istovjetne planove za širenje u regiju, ova je činjenica također predstavljala jedan od značajnih čimbenika u našoj odluci, napomenuo je Beier.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙