FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ntod
ZAGREB, 8. veljače 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

VARAŽDIN - Zbog, kako se pokazalo, lažne dojave o eksplozivnoj napravi, u Varaždinu je danas evakuirana zgrada Županijskoga suda. Policija je jutros u 8,45 sati dobila anonimnu telefonsku dojavu da je u zgradi suda u Ulici braće Radić u Varaždinu postavljena eksplozivna naprava, a jedan sat poslije utvrđeno je da je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi bila lažna. Varaždinska policija i dalje traži osobu od koje je dobila dojavu o bombi u Županijskome sudu.

OSIJEK - U Osijeku i školama osječko-baranjske županije od 10. do 17. veljače provoditi će se projekt "Prevencija nasilja u vršnjačkim vezama", najavila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Svrha projekta je senzibilizirati mlade osobe i ostale građane na problem nasilja u vršnjačkim vezama te usmjeriti njihovu pozornost na bolje razumijevanje potreba i problema mladih vezanih uz nasilje u vezama. Projekt će provoditi službenici Odsjeka za prevenciju osječko-baranjske Policijske uprave, u suradnji s Klubom mladeži osječkoga Gradskog društva Crvenog križa te Centrom za psihološku podršku, edukaciju i osobni razvoj "Korak". Program će se provoditi u osječkoj staroj gradskoj jezgri Tvrđi te u više gradskih i prigradskih osnovnih škola u županiji. Nositelji projekta održat će s učenicima osmih razreda interaktivne radionice o ravnopravnosti spolova, a policijski službenici za prevenciju u noći s 13. na 14. veljače, između 22 sata i dva sata poslije ponoći, u staroj gradskoj jezgri Tvrđi darovat će cvijeće mladima u vršnjačkim vezama, dodaje se u priopćenju.

KNIN - Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina počela je gradnju četrnaest kapelica - postaja Križnoga puta prema velikome križu na brdu Gradini - Kovačiću iznad Knina, izvijestila je danas kninska Gradska uprava. Želja je Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina izgraditi Križni put do 5. kolovoza, kada se u Kninu velikim mimohodom branitelja, u kojemu sudjeluje hrvatski politički i vojni vrh, proslavlja Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Osim Šibensko-kninske županije i grada Knina, koji su poduprli taj braniteljski projekt, izgradnju Križnoga puta financijski će poduprijeti i Brodsko-posavska i Dubrovačko-neretvanska županija, a župni ured crkve sv. Ante u Kninu braniteljima je darovao potreban materijal.

TOPUSKO - Jutros u 6 i 15 u mjestu Gornja Čemernica u općini Topusko osobni automobil je sletio u kanal i zapalio se pri čemu su dvije osobe smrtno stradale, priopćila je PU Sisačko-moslavačka. O uzrocima i pojedinostima ove teške prometne nesreće znat će se više nakon očevida koji obavlja sisačko-moslavačka policija.

(Hina) xntod yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙