FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: stagnacija indeksa uoči objave podatka o BDP-u

Autor: scvi
NEW YORK, 28. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe znatnije promjene dok investitori iščekuju objavu ključnog pokazatelja, američkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za zadnje lanjsko tromjesečje.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 11 bodova, a tehnološki Nasdaq 2,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 0,1 bod i bio je jednak fer vrijednosti, matematičkoj formuli kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Danas se očekuje objava podatka o stopi rasta američkog gospodarstva u zadnjem lanjskom tromjesečju. Ekonomisti procjenjuju je dosegnula 3,5 posto, što smatraju nedovoljnim za znatnije smanjene nezaposlenosti u SAD-u.

Američki burzovni indeksi na najvišim su razinama u zadnjih 29 mjeseci, zahvaljujući odličnoj sezoni objava zarada američkih kompanija za zadnje tromjesečje prošle godine.

Daljnji uzlet cijena dionica teško je očekivati, kažu analitičari, jer tehnički pokazatelji govore da je tržište u području prekupljenosti. I Dow Jones i S&P 500 indeks ne uspijevaju probiti otporne razine na 12.000 odnosno 1.300 bodova.

I na europskim burzama trguje se oprezno, uoči objave podatka o američkom gospodarskom rastu. Frankfurtski DAX trenutno je u plusu 0,2 posto, na 7.170 bodova, a pariški CAC 0,12 posto, na 4.064 boda. Istodobno, londonski Ftse indeks u minusu je 1 posto, na 5.905 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙