FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG: izbori u Vukovaru protekli u demokratskom ozračju

Autor: zdra
VUKOVAR, 7. veljače 2011.(Hina) - Prijevremeni izbori za vukovarsko Gradsko vijeće protekli su u mirnome i demokratskom ozračju, uz određene nepravilnosti koje se uglavnom odnose na kršenja izborne šutnje, izvijestio je GONG.

Od otvaranja do zatvaranja birališta promatrači te udruge bili su na tri biračka mjesta od ukupno 16 mjesta raspoređenih u gradu. Mobilni tim GONG-a obišao je svih 16 birališta.

Na osnovi uvida članova mobilnih timova te dojava građana, uočeno je kršenje izborne šutnje u gradskoj četvrti Borovu naselju, gdje su dijeljeni upaljači SDSS-a, stožer SDP-a zvao je birače na izborni dan nudeći im prijevoz do birališta, a uočeno je i kako se gradom vozio kamion oblijepljen plakatima HDZ-a, navodi GONG.

Na izbore za vukovarsko Gradsko vijeće, po podacima Gradskog izbornog povjerenstva, od ukupno 32.711 birača, koliko ih ima po popisu birača, izišla su 12.632 birača, ili 38,62 posto. Glasovalo se za 25 članova Gradskog vijeća, a bilo je kandidirano 16 izbornih lista.

Najviše glasova osvojila je koalicija SDP-HNS (36,44 posto). Za koaliciju HDZ-HSS glasovalo je 25,35 posto birača, SDSS 14,65 posto, a za HSP dr. Ante Starčevića 9,86 posto birača.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙