FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSPD traži naknade za biračke odbore i izborna povjerenstva

Autor: ztes
VIROVITICA, 5. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Siniša Prpić upozorio je danas da Virovitičko-podravska županija još nije isplatila naknade za dopunske izbore za predstavnike srpske nacionalne manjine, održane u lipnju prošle godine.

Prpić je na konferenciji za novinare u Virovitici podsjetio da je HSPD na taj problem upozoravao i prije nekoliko mjeseci, zatraživši da se potrebnih pola milijuna kuna osigura rebalansom županijskoga proračuna. No to, tvrdi, do danas nije učinjeno.

Po riječima predsjednika stranke, koju su osnovale prevarene štediše virovitičke Štedno-kreditne zadruge, naknada je isplaćena samo kandidatima za zamjenike župana, gradonačelnika i općinskih načelnika, koji su na izborima osvojili više od 10 posto glasova, te županijskom izbornom povjerenstvu i to nakon što je to povjerenstvo zbog neplaćanja tužilo županiju.

Bez naknade od 300 kuna po osobi, u dva izborna kruga ostalo je 156 članova biračkih odbora te članovi općinskih izbornih povjerenstava, naglasio je Prpić. Dodao je da je iznimka samo općina Suhopolje koja je isplatila sve naknade, ali samo za prvi izborni krug.

"To je lakrdija koju si virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić ne bi smio dopustiti jer na taj način degradira ljude koji su pošteno obavili svoj posao", ustvrdio je Prpić.

Pozvao je župana da poštuje Zakon o izborima općinskih načelnika, gradonačelnika i župana koji organizatoru izbora nalaže plaćanje njihove provedbe, a to su u ovom slučaju, naglasio je Prpić, Virovitičko-podravska županija te općine i gradovi u kojima su izbori održani.

(Hina) xztes yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙