FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: NSS predstavio predizborni program

Autor: zdra
VUKOVAR, 3. veljače 2011.(Hina) - Pod motom "Znamo, možemo, hoćemo" u hotelu "Lav" predstavljen je predizborni program Nove srpske stranke (NSS) za prijevremene izbore za Gradsko vijeće Vukovara, koji će se održati 6. veljače.

NSS na prijevremene izbore za gradsko vijeće izlazi samostalno, a poslijeizbornu koaliciju nudi svim političkim opcijama čiji je program sličan ili podudaran s političkim programom naše stranke, kazao je predsjednik stranke i nositelj izborne liste Svetislav Lađarević.

Također je kazao kako će nakon lokalnih izbora NSS ponuditi svim srpskim strankama u Vukovaru stvaranje zajedničke srpske opcije koja bi ujedinjena izišla na iduće lokalne izbore za gradsko vijeće, koji će se održati za dvije godine.

"Od ukupna broja kandidata sa svih 16 lista za gradsko vijeće oko 40 posto su srpske nacionalnosti. Gotovo nema stranke koja na svojim listama nema Srbe. U takvoj situaciji srpskim političkim opcijama bit će jako teško ući u gradsko vijeće i popuniti devet vijećničkih mjesta, koja pripadaju srpskoj nacionalnoj manjini", kazao je Lađarević.

Također je dodao da je sličnu inicijativu, ali na državnoj razini, s namjerom da srpske stranke zajedno iziđu na iduće parlamentarne izbore, NSS već pokrenuo te da su se do sada odazvale tri političke stranke, nekoliko vijeća srpske nacionalne manjine te udruženja izbjeglih Srba u Srbiji.

Po riječima Drage Todorovića, 2. na listi, ako uđu u gradsko vijeće, vijećnici NSS-a radit će na dobrobit svih građana Vukovara, a naglasak će se staviti na interese građana srpske nacionalnosti, i to preko proračuna, zapošljavanja u gradskoj upravi i ustanovama u gradskom vlasništvu te provedbe ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Treći na listi Milenko Živković naveo je kako je na NSS-ovoj listi 20 posto žena i mlađih od 30 godina, a ni jedan od kandidata nije pod istragom ili je osuđivan.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙