FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan: Premijer razgovara s islamistima, nastavak prosvjeda

Autor: vrad
AMMAN, 3. veljače 2011. (Hina/AFP) - Mandatar za sastav nove jordanske vlade Maruf Bahit sastao se u noći na četvrtak s čelnicima najveće oporbene stranke, Fronte islamske akcije (FAI) koja je susret ocijenila "pozitivnim", ali je rekla da će i dalje pozivati na prosvjede.

Ured privremenog premijera također je ocijenio susret "pozitivnim".

Glavni tajnik FAI-ja Hamzeh Mansur, njegov pomoćnik Nimer Asaf i član izvršnog odbora Zaki Bani Ršeid razgovarali su više od sata s Bahitom čije su imenovanje u utorak kritizirali.

"Susret je bio pozitivan i iskren. To je nova stranica u našim vezama s vladom. Nadamo se da će se ono o čemu smo razgovarali i primijeniti. Dakle, očekujemo konkretne korake", rekao je član izaslanstva FAI-ja koji nije htio otkriti identitet.

U svezi s prosvjedom koje su islamisti planirali u petak nakon molitve, taj je član rekao da će se on održati. "Nastavljamo prosvjede sve dok ne ishodimo političke reforme", dodao je.

Glavni zahtjev islamista je dopuna izbornog zakona za koji tvrde da je jednostranački i da ih dovodi u nepovoljniji položaj, zbog čega su bojkotirali parlamentarne izbore u studenome.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙